دمنوش, مراقبت و سلامتی

خواص گیاهان و میوه ها(آقطی سیاه)

آقطی سیاه با مزاج سرد و خشک از زمان های قدیم استفاده دارویی و به علت داشتن گل های زیبا جنبه زینتی داشته است؛زیستگاه آن در کنار جاده ها و حاشیه جنگل ها و نواحی مرطوب و سایه دار است.این گیاه در درمان روماتیسم و تسکین درد مفاصل موثر است و خاصیت ملین دارد.بنابرین بهترین دارو برای رفع یبوست در سالخوردگان و افرادی است که انقباضات روده بزرگ در آنها ضعیف شده.دَم کرده برگ های خشک شده این گیاه سبب رفع اسهال میشود.تحقیقات اتجام شده روی 60 بیمار مبتلا به آنفلوآنزا نشان داد،کسانی که 15 میلی لیتر از شربت این گیاه را روزانه 4نوبت مصرف کردند،پس از 2الی 4 روز علائم بهبود را نشان دادند،در حالی که بقیه افراد به 7 الی 8 روز زمان برای بهبود احتیاج داشتند.تحقیقات صورت گرفته روی 64 نفر از کسانی که از قرص های 175 میلی گرمی عصاره آقطی و آقطی سیاه به مدت دو روز استفاده کرده بودند،حاکی از بهبود علائم آنفلوآنزا بود.این قرص تب را رفع کرده،سردردها،درد عضلات و گرفتی بینی را پس از 24 ساعت بهبود دادند.نیاز است تحقیقات بیشتری در این حوزه صورت پذیرد تا نتایج را تایید کرده و نقش آقطی و آقطی سیاه را در جلوگیری از بروز آنفلوآنزا اثبات نماید.تحقیقات بسیاری روی محصولات تولیده شده از این گیاه انجام گرفته است،اما تحقیقات در خصوص مصرف آن به صورت درمان خانگی بسیار محدود بوده است.برای برطرف کردن درد بواسیر باید از برگ های آقطی سیاه استفاده کنید.برای از بین بردن خارش بدن،پوست ساقه آقطی سیاه را در روغن حرارت دهید،سپس آن را صاف کنید و بگذارید خنک شود.این روغن را روی پوست ماساژ دهید.مصرف دم کرده ریشه آقطی سیاه باعث جوش خوردن استخوان شده و دَم کرده گل های خشک آن سرماخوردگی،بیماری های تنفسی و نقرص را درمان میکند.برای بهبود سل از بخور گل های آقطی سیاه استفاده کنید.این گیاه سنگ کلیه را دفع و بیماری های کلیه و مجاری ادراری را درمان میکند.

طرز مصرف

برای تهیه این دمنوش باید 100 گرم گل خشک شده آقطی سیاه را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه دَم بکشد.برای تهیه جوشانده مقدار 60 گرم پوست ساقه،برگ و یا میوه این گیاه را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید آهسته بجوشد تا حجم آن به نصف برسد سپس آن را صاف کنید.

منع مصرف

از آن جایی که آقطی سیاه سرد و خشک است،بنابراین افراد سرد مزاج باید آن را با عسل بخورند.

هشدار:توت های خام،پوست و برگ های این گیاه سمی بوده و مشکلات شکمی ایجاد میکنند.به طور کلی توصیه میشود از مصرف خودسرانه هرگیاه و فرآورده های جانبی آن پرهیز کنید و در صورت مصرف حتما با پزشک متخصص مشورت داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *